Monday, October 15, 2007

omhoog en omlaag in één uur

Oh, en dan
krijg je een mail en nog een mail en wou je niets liever dan dat je die mail nooit ofte nimmer gelezen had want dan voel je je weer rot en slecht en valt het je op dat je alwéér nergens staat. en dan wil je opstaan en eindelijk met je lui gat van achter die pc vandaan gaan om eindelijk wat zinnig te gaan doen en ontbreekt het je aan energie. krijg je een sms en een telefoon en wordt een afspraak afgezegd, nieuwe afspraken gemaakt en vervelen ze je een beetje, die afspraken, want ze zijn er als dertien in een dozijn en van dat dozijn zit het een enkele keer wel goed maar dan die andere keren, zijn die zo gewoon, zo doodgewoon dat je de straat wil oplopen, zomaar, opeens, plotsklaps, en nieuwe mensen leren kennen en goed leren kennen en nog beter leren kennen zonder dat dat je veel moeite kost, want ik ben lui en het moet vlot gaan en ik kan geen energie opbrengen, probeer het zelf niet en steek het dan maar op de anderen. en dan wil je die mensen meenemen, want je hebt er zin in, naar je huis, naar je thuis, wat niet gaat want je woont daar niet meer. en dan moet je met de auto ernaar toe, moet je in tijd thuis zijn of de laatste trein nemen en heb je geen plezier meer want plezier is tijdloos. dan lees je een boek die je daarna weer weggooit want kleurrijke levens, daar heb je wel een beetje genoeg van als het jouwe je grijs lijkt maar veel te ingewikkeld.
Véél te ingewikkeld.
dan lijken minuten je te tergen door op twee uur slechts één uur vooruit te gaan. dan heb je zoveel beters te doen dat je het niet meer doet.
En dan wordt je droevig en huilerig en weet je niet eens meer waarom je zo moe en huilerig wordt. Dan wordt je bed je beste vriend en verslaap je je dag.

4 comments:

Anonymous said...

hmm nu ik dit zo lees, inderdaad..
ik ben inmiddels bezig met het organiseren van een zelfhulpgroep, wat denk je? er zijn al twee leden, mezelf incluis. de therapie bestaat voorlopig uit gaan fietsen langs de leie op zonnige dagen. wat het b-plan wordt voor regendagen moeten we nog uitdokteren. het lidmaatschap is volledig gratis en voor niets, misschien het overwegen waard? de eerste sessie is waarschijnlijk voor komende zondag! en 't is geen graptje. x anna

Licht bewolkt said...

oja, ik wil. Ligt jouw Leie ver van de mijne?

Anonymous said...

ai.. ik had niet door dat je hier geantwoord had. kortrijk/waregem, is dat ver van bij u? x

Licht bewolkt said...

helemaal niet. Zondag binnen twee weken? Waregem? Voelen er zich nog geroepen?